FXEMPIRE
Alles
Ad
Advertentie
Advertentie

Aandelen

Country Selector

Verenigde Staten
De NYSE, opgericht in 1792, is 's werelds grootste beurs per beurswaarde en verhandelt aandelen voor bijna 2.800 bedrijven. Bedrijven die op de NYSE zijn genoteerd, zijn onder andere tenten zoals Walt Disney, Verizon, Ford Motor en Boeing. De NASDAQ is een samengestelde index die bestaat uit technologie, consumentendiensten, gezondheidszorg en financiële voorraden met hoofdkantoor in de VS. Bijna 50% van de index bestaat uit technische voorraden, waarbij de zware technische weging extra aandacht geeft. OTC (Over-The-Counter) is een proces waarbij effecten die niet op de NYSE zijn genoteerd, via broker-dealers kunnen worden verhandeld. OTC verhandelde aandelen voldoen niet aan de minimumcriteria voor notering aan de NYSE en zijn daardoor traditioneel kleinere bedrijven. Dergelijke bedrijven worden niet-beursgenoteerde aandelen genoemd. Bedrijven zoals Nestle SA worden verhandeld op de OTC-markt in de VS.
Oostenrijk
Ook bekend als de Wiener Borse AG, het is de enige beurs in Wenen, Oostenrijk. De beurs werd opgericht in 1771 en is daarmee een van de oudste ter wereld. De Oostenrijkse Traded Index (ATX) is de leidende index van de beurs en bestaat uit 20 aandelen. Bedrijven die actief worden verhandeld zijn onder andere OMV AG, Raiffeisen International en Telekom Austria.
België
Euronext België (EURONEXTBE) is de enige Belgische beurs. De belangrijkste aandelenindex is de BEL20. Onder de lijsten bevinden zich bekende en actief verhandelde bedrijven zoals ABI, GBLB en Telenet Groep.
Canada
De Canadese Effectenbeurs, voorheen bekend als de Canadese Nationale Beurs, is een alternatieve beurs in Canada. Voor de aandelenmarkten zijn de belangrijkste aandelenindexen de S&P/TSX60 en de S&P/TSX Composite Indexen.
Denemarken
De OMX Nordic Exchange staat ook wel bekend als de Nasdaq Nordic. De OMX Copenhagen 25 is de belangrijkste beursindex voor de beurs van Kopenhagen, die op zijn beurt weer deel uitmaakt van de Nasdaq Nordic. Tot de beursgenoteerde bedrijven op de OMX Copenhagen 25 behoren Carlsberg Group en Danske Bank. Van de 25 werden er 6 opgericht in de 19e eeuw. De oudste is Carlsberg Group, opgericht in 1847.
Finland
De OMX Nordic Exchange staat ook wel bekend als de Nasdaq Nordic. De OMX Helsinki 25 is de belangrijkste beursindex voor de Nasdaq Helsinki (voorheen Helsinki Stock Exchange), die op zijn beurt deel uitmaakt van de Nasdaq Nordic. Onder de beursgenoteerde bedrijven op de OMX Helsinki 25 bevinden zich Nokia en Nordea AB.
Frankrijk
Euronext Parijs (EURONEXTPAR) is de enige beurs in Frankrijk. Onder de lijsten bevinden zich bekende en actief verhandelde bedrijven zoals Total, L'Oréal, Sanofi, Airbus en BNP Paribas. De belangrijkste aandelenindex is de CAC 40.
Duitsland
De Frankfurt Stock Exchange is de enige beurs in Duitsland en behoort tot de top 10 van beurzen in de wereld op basis van marktkapitalisatie. De DAX30 is de belangrijkste aandelenindex met beursgenoteerde bedrijven zoals Adidas, BMW, Deutsche Bank, Deutsche Borse en Volkswagen,
Italië
Borsa Italia MTA, de enige beurs van Italië, staat ook bekend als Piazza Affari. De belangrijkste aandelenindexen zijn de FTSE MIB en de FTSE Italia All-Share. Bekende bedrijven die op de belangrijkste beursindexen staan, zijn onder andere Banco Generali, Ferrari, Fiat Chrysler Automobiles, ST Microelectronics en UniCredit Bank.
Nederland
Voorheen heette dit de Amsterdamse Effectenbeurs, dit is de enige beurs in Nederland. 121 bedrijven zijn genoteerd aan Euronext Amsterdam, waaronder ABN AMRO Group, Air France-KLM, ING Groep, Royal Dutch Shell en Unilever. De AEX-index, afgeleid van de Euronext Amsterdam, is samengesteld uit 25 van de meest verhandelde effecten op de beurs.
Noorwegen
De OMX Nordic Exchange staat ook wel bekend als de Nasdaq Nordic. De beurs van Oslo is de enige beurs in Noorwegen die deel uitmaakt van de Nasdaq Nordic. De OBX-index is de belangrijkste beursindex voor de beurs van Oslo, die op zijn beurt deel uitmaakt van de Nasdaq Nordic. Onder de beursgenoteerde bedrijven in de OBX-index bevinden zich DNB, Equinor en Telenor.
Portugal
Euronext Lissabon (EURONEXTLISBON) is de belangrijkste beurs van Portugal. De belangrijkste aandelenindex is de PSI20. Tot de bedrijven die aan het PSI20 zijn genoteerd, behoren Banco Comercial Portugues, Energias de Portugal, Galp Energia en Jeronimo Martins.
Ierland
Euronext Dublin is de belangrijkste beurs van de Ierse Republiek, met meer dan 35.000 genoteerde effecten. De ISEQ is de belangrijkste beursindex, die de prestaties van bedrijven (excl. UK geregistreerd) die aan de Ierse beurs zijn genoteerd, volgt. Bedrijven die aan de ISEQ zijn genoteerd zijn onder andere AIB Group, Bank of Ireland en Kerry Group.
Spanje
Bolsa de Madrid is de grootste en meest internationale beurs van Spanje. De IBEX35 is de belangrijkste aandelenindex van de Bolsa de Madrid. Onder de bedrijven die op de IBEX35 staan genoteerd zijn Banco Santander, Inditex en Telefonica.
Zweden
De OMX Nordic Exchange staat ook wel bekend als de Nasdaq Nordic. De OMX Stockholm 30 is de belangrijkste beursindex voor de Stockholm Stock Exchange (Stockholmsborsen) ook wel bekend als de Nasdaq Stockholm, die op zijn beurt weer deel uitmaakt van de Nasdaq Nordic. Onder de beursgenoteerde bedrijven op de OMX Stockholm 30 bevinden zich Electrolux V, H&M B, Nordea Bank en Volvo B.
Swaziland
Zes Zwitserse beurs is de primaire beurs van Zwitserland en ondersteunt de handel in aandelen, obligaties, gesponsorde, fondsen, gesponsorde buitenlandse aandelen, ETF's, ETP's en structuurproducten. De andere beurs in Zwitserland is de Bern eXchange. De SMI-index is de belangrijkste aandelenindex die bestaat uit 20 aandelen die zijn genoteerd aan de Zwitserse beurs Six. Tot de beursgenoteerde ondernemingen behoren Credit Suisse, Nestle, Roche en UBS.
Verenigd Koninkrijk
De London Stock Exchange, opgericht in 1571, is een van de oudste beurzen ter wereld en heeft meer dan 2.600 bedrijven uit 60 landen. De Financial Time Stock Exchange 100, beter bekend als de Footsie (FTSE100) is de meest erkende Benchmark Index van de beurs. Het omvat de 100 grootste bedrijven en vertegenwoordigt ongeveer 70% van de totale marktkapitalisatie van de LSE. Tentenbedrijven zijn onder andere BP Plc, HSBC, GlaxoSmithKline en The London Stock Exchange Group.

Handel met een gereguleerde broker

BELANGRIJKE DISCLAIMERS
De inhoud op de website omvat algemeen nieuws en publicaties, onze persoonlijke analyse en meningen, en inhoud geleverd door derden, die alleen bedoeld is voor educatieve en onderzoeksdoeleinden. Het vormt geen, en mag niet worden gelezen als, een aanbeveling of advies om welke actie dan ook te ondernemen, inclusief het doen van een investering of het kopen van een product. Bij het nemen van een financiële beslissing dient u uw eigen due diligence-controles uit te voeren, uw eigen discretie te gebruiken en uw bekwame adviseurs te raadplegen. De inhoud van de website is niet persoonlijk aan u gericht en we houden geen rekening met uw financiële situatie of behoeften. De informatie op deze website wordt niet noodzakelijk in realtime verstrekt en is ook niet noodzakelijkerwijs nauwkeurig. De prijzen die hierin worden vermeld, kunnen worden verstrekt door marketmakers en niet door beurzen. Elke handelsbeslissing of andere financiële beslissing die u neemt, valt onder uw volledige verantwoordelijkheid en u mag niet vertrouwen op enige informatie die via de website wordt verstrekt. FX Empire biedt geen enkele garantie met betrekking tot de informatie op de website en is niet verantwoordelijk voor eventuele handelsverliezen die u zou kunnen lijden als gevolg van het gebruik van enige informatie op de website. De website kan advertenties en andere promotionele inhoud bevatten , en FX Empire kan in verband met de inhoud een vergoeding ontvangen van derden. FX Empire onderschrijft geen derde partij of beveelt het gebruik van diensten van derden aan, en aanvaardt geen verantwoordelijkheid voor uw gebruik van de website of diensten van dergelijke derden. FX Empire en haar werknemers, functionarissen, dochterondernemingen en partners zijn niet aansprakelijk en zullen niet aansprakelijk zij kunnen aansprakelijk worden gesteld voor enig verlies of enige schade als gevolg van uw gebruik van de website of vertrouwen op de informatie op deze website.
RISK DISCLAIMERS
Deze website bevat informatie over cryptocurrencies, contracten voor verschil (CFD's) en andere financiële instrumenten, en over makelaars, beurzen en andere entiteiten die in dergelijke instrumenten handelen. Zowel cryptocurrencies als CFD's zijn complexe instrumenten en lopen een hoog risico om geld te verliezen. U dient zorgvuldig te overwegen of u begrijpt hoe deze instrumenten werken en of u het zich kunt veroorloven het hoge risico te nemen uw geld te verliezen. FX Empire moedigt u aan om uw eigen onderzoek uit te voeren voordat u een investeringsbeslissing neemt, en om te voorkomen dat u investeert in een financieel instrument dat je begrijpt niet helemaal hoe het werkt en wat de risico's zijn.