Bitcoin Cash kopen?

Bitcoin Bitcoin Cash

Kopen en verkopen van Bitcoin Cash

Sinds 1 augustus, is Bitcoin cash een zeer populaire cryptomunt, die de aandacht trekt vanwege zijn technologische verbeteringen. Op dit moment bieden nog niet alle beurzen de mogelijkheid om in Bitcoin cash te handelen, maar Plus500 biedt handelaren en investeerders al de mogelijkheid om Bitcoin cash makkelijk te kopen en te verkopen. In wezen is het een kwestie van inschrijven bij Plus500 (*80.6% van de retailbeleggers verliest geld met CFD’s), fondsen storten via bankoverschrijving of creditcard en u kunt Bitcoin cash verhandelen, via uw desktop of mobiele app. AvaTrade biedt handelaren ook de mogelijkheid om Bitcoin cash te kopen en verkopen via een geavanceerd handelsplatform, lage spreads en snelle uitvoering.

U kunt zich hier inschrijven bij FXTM.

Handelen in Bitcoin Cash

Voor degenen die willen profiteren van de prijsfluctuaties van Bitcoin cash en andere cryptomunten, biedt Plus500 handelaren direct toegang tot handelen in Bitcoin cash, bitcoin, Ethereum en andere cryptomunten. Het proces is snel en gemakkelijk met een handig en geavanceerd handelsplatform (desktop en mobiel), lage spreads en onmiddellijke uitvoering. Klik hier voor meer informatie.

De Bitcoinvork

Begin augustus onderging de bitcoinindustrie een belangrijke verandering in wat bekend zou worden als de Bitcoinvork. Liever dan te diep in te gaan op alle technische zaken, wat zelfs voor de beste technische intellectuelen een uitdaging blijkt te zijn, is wat eigenlijk belangrijk is voor de handelaren, dat de bitcoin in tweeën werden gesplitst, waarvan de één Bitcoin bleef heten en het andere deel Bitcoin cash werd genoemd. De afsplitsing leverde zowel voor de handelaren aks voor de technologen veel spanning op over hoe deze afsplitsing precies zou plaatsvinden en wat de impact ervan zou zijn op de bitcoinmarkt, voor wat betreft de prijzen, technologie, aantallen etc.

Wat is Bitcoin Cash?

Het goede nieuws is dat tot nu toe de afsplitsing redelijk goed gemanaged wordt en dat er in het bitcoin-netwerk tot nu toe nog geen grote problemen zijn gemeld. Dit heeft geleid tot de totsatndkoming van een nieuwe cryptomunt, Bitcoin cash genaamd. Het begon met een totaalvolume van circa 20% ten opzichte van de bitcoin en ook met een prijs die ruwweg 20% van de bitcoin was. Door deze afsplitsing zagen we ook veel miners (mensen die betalingen in het bitcoin-netwerk valideren en vastleggen) wisselen van bitcoin naar Bitcoin cash en deze exodus was een belangrijke zorg voor de bitcoinindustrie. Tot nu toe valt de exodus naar de Bitcoin cash nog redelijk mee en heeft nog niet al te veel ongerustheid opgeleverd. Het idee achter de afsplitsing was om het aantal transacties in de Bitcoinmarkt mogelijk te maken en dit is min of meer voor een groot deel bereikt.

Stap vandaag nog in de bitcoinhandel

Hoe koopt u Bitcoin Cash?

Nu de vork compleet is, rijst de vraag waar en hoe Bitcoin cash te kopen. De eenvoudigste methode, zeker als u wat bitcoins in uw wallet (digitale portemonnee) had ten tijde van de afsplitsing, zou zijn dat u een vergelijkbaar bedrag aan Bitcoin cash zou ontvangen. Als dit niet het geval is, dan moet u hiervoor een verzoek indienen bij uw broker of beurs en de Bitcoin cash in uw wallet ontvangen. Sommige beurzen geven een vergelijkbaar aantal Bitcoin cash, terwijl andere iets minder uitkeren om diverse redenen. Dat is iets dat u met uw beurs moet ophelderen.

Het probleem met zo’n gratis tegoed aan Bitcoin cash, is dat u dit vooralsnog niet zo makkelijk kunt opnemen. Veel beurzen kampen nog steeds met veel technische uitdagingen met betrekking tot het afhandelen van deze Bitcoinafsplitsing en van Bitcoin cash in het bijzonder. Het kan zelfs nog wel enkele maanden duren voordat de beurzen toe gaan staan dat deze Bitcoin cash mogen worden opgenomen.

Toch, met de oplopende populariteit van cryptomuntenen de aantrekkingskracht van Bitcoin cash, bieden veel beurzen, zoals CEO.IX, Kraken en Bithumb goede service in het kopen en verkopen van de nieuwe digitale munt.

Bitcoin Cash-beurzen

De volgende methode, als u geen Bitcoin cash heeft, is om naar een beurs te gaan en ze te kopen. Enkele van de belangrijke Bitcoin-beuzen, zoals CEO.IX, Kraken en Bittrex zijn al begonnen met het handelen in Bitcoin cash en zien het volume daarin al toenemen. Alles wat u dus hoeft te doen is de websites van deze beurzen bezoeken, kijken naar vraag en aanbod en naar de prijs en ze aanschaffen. Ofschoon Kraken al in de dagen net na de vork is begonnen met het handelen in Bitcoin cash, beginnen ze nu pas stortingen en opnames in Bitcoin cash te accepteren, een teken van het groeiende gebruik van deze cryptomunt.

Zodra u uw Bitcoin cash heeft ontvangen, van de beurs of door het op de beurs te kopen, kunt u ze op alle manieren die u maar wilt, gaan gebruiken, net zoals bijvoorbeeld iedere andere altcoin. U kunt ze ook weer omwisselen naar bitcoin en ook de bitcoins gebruiken. Zo eenvoudig is het.

Maar er zijn toch wel enkele zaken waar u rekening mee moet houden. De adressen zijn voor zowel bitcoin als Bitcoin cash identiek en als u een van hen dus bekend maakt, onthult u automatisch ook de andere, en dat kan, qua beveiliging en privacy, riskant zijn. U maakt dan tevens ook uw publieke sleutel bekend, en niet uw privé sleutel, wat op zijn beurt betekent dat dit gepaard gaat met het verliezen van een specifieke beveiligingslaag, die is ingebouwd in de cryptomuntindustrie. Dit zijn enkele dingen waar u rekening mee moet houden, voordat u besluit om Bitcoin cash te gaan gebruiken. Een van de ideeën om deze problemen te ondervangen, zou kunnen zijn om de bitcoin of de Bitcoin cash naar een volledig nieuw adres te verplaatsen, zodat u de veiligheid en de beveiliging van het andere deel kunt waarborgen.

Wat zijn de voordelen van Bitcoin Cash in vergelijking met bitcoin?

De start van de Bitcoin cash-markt is slim geweest, omdat ze zijn gestart met een hoge beurswaarde en ook met een hoog prijskaartje. Door de afsplitsing, wordt de Bitcoin cash niet langer op welke manier dan ook geassocieerd met bitcoin en moet dus zelfstandig overeind zien te blijven. Hoe dit zal overleven moet de komende tijd duidelijk worden, als we afwachten of er voldoende miners in de Bitcoin cash-markt zullen springen en beginnen met mining. Net als bij iedere andere cryptomunt, is het erg belangrijk dat Bitcoin cash voldoende verwerkingskracht (hashrate) krijgt door de miners om een blockchain (een techniek op data te versleutelen en te beveiligen) op te blijven bouwen, want anders zal hij langzaam uitdoven en wegkwijnen. Het is belangrijk voor de Bitcoin cash-industrie om een goed ecosysteem rondom op te bouwen, om degenen di erin investeren tevreden te houden. Dat zijn belangrijke parameters oor zulke instrumenten om te slagen.

Bitcoin cash moet zijn eigen markt ontwikkelen en laten zien dat het anders en nuttiger is dan bitcoin. Tot nu toe wordt de Bitcoin cash in de transactiemarkt nog maar langzaam opgepakt, maar de verwachting is dat het de komende tijd qua kracht en snelheid oploopt omdat steeds meer handelaren en investeerders zich beginnen te realiseren dat de Bitcoin cash blijft. Een van de grote voordelen die het al heeft, is het feit dat iedereen die op 1 augustus bitcoins bezat, automatisch eenzelfde aantal Bitcoin cash ontvangt, en met de verspreiding van wallets en de beurzen die ze accepteren, gaat Bitcoin cash het waarschijnlijk goed doen.

Een ander groot voordeel van Bitcoin cash is een grotere bloklimiet. Dit was een van de grote nadelen van de bitcoinmarkt en de reden waarom de voorstanders van Bitcoin cash in eerste instantie überhaupt een afsplitsing wilden. Nu, met de hogere limiet, zijn ze in staat om een veel groter aantal transacties uit te voeren, dat de Bitcoin cash zal helpen om door te stoten naar een hoger technologisch niveau.

Wat gaat er gebeuren met het bitcoin-netwerk?

Wat dit betekent voor het bitcoin-netwerk is dat er een volgende fase aanbreekt voor technologische groei en ook een houding wordt gecreëerd waarin iedereen tijdens de groei, de technologie niet uit het oog verliest. Wat deze afsplitsing teweeg heeft gebracht, is dat het de markt heeft laten zien dat de technologie bereid is naar de markt en zijn behoeften te luisteren en zichzelf daaraan aanpast. Zodra de Bitcoin cash-markt begint te bloeien, zal dat ook aantonen dat deze technologische afsplitsing niet per definitie betekent dat de een beter is dan de ander of dat er een moet afsterven om de ander te laten overleven, maar eerder dat beiden kunnen overleven en helpen bij de groei van het netwerk en de technologie.

Dit kan ook resulteren in lagere transactiekosten voor zowel de bitcoin als Bitcoin cash, wat op zijn beurt weer betekent dat investeerders en handelaren waarschijnlijk meer bitcoins en Bitcoin cash gaan verhandelen. Deze kostenreductie kan worden bewerkstelligd omdat Bitcoin cash heeft geholpen bij de uitbreiding van het formaat van het netwerk, wat betekent dat er nu minder verzadiging optreedt. Zulke voordelen stimuleren waarschijnlijk steeds meer bitcoinhandelaren in de richting van Bitcoin cash te gaan, en dat kan deze markt helpen om tot bloei te komen, technologisch te groeien en te rijpen, en zo een voorbeeld worden voor andere cryptomunten. Het recente afsplitsingsfenomeen zal het vertrouwen in zulke instrumenten bevorderen wat er op zijn beurt toe zal leiden dat meer landen die technologie gaan hanteren.

Het begint nu al zichtbaar te worden dat men de bitcoinmarkt begint te accepteren, omdat de vraag groeit en de prijzen door de $7000-grens zijn geschoten, en al in de richting van de $8000-grens gaan, terwijl we dit schrijven. Dit laat zien dat het bitcoin-netwerk leeft en ook bloeit, wat Bitcoin cash waarschijnlijk zal helpen om hetzelfde effect te bereiken.

Stap vandaag nog in de bitcoinhandel

Mis niets!

Ontdek wat de markten beweegt. Meld je aan voor een dagelijkse update in je inbox

Nieuwste artikelen

Bekijk alles

Populair

SymboolPRIJSWisselen
EURUSDEUR/USD
GBPUSDGBP/USD
XAUUSDGold
CLCrude Oil
SPXS&P 500
Loading
Loading
IMPORTANT DISCLAIMERS
The content provided on the website includes general news and publications, our personal analysis and opinions, and contents provided by third parties, which are intended for educational and research purposes only. It does not constitute, and should not be read as, any recommendation or advice to take any action whatsoever, including to make any investment or buy any product. When making any financial decision, you should perform your own due diligence checks, apply your own discretion and consult your competent advisors. The content of the website is not personally directed to you, and we does not take into account your financial situation or needs.The information contained in this website is not necessarily provided in real-time nor is it necessarily accurate. Prices provided herein may be provided by market makers and not by exchanges.Any trading or other financial decision you make shall be at your full responsibility, and you must not rely on any information provided through the website. FX Empire does not provide any warranty regarding any of the information contained in the website, and shall bear no responsibility for any trading losses you might incur as a result of using any information contained in the website.The website may include advertisements and other promotional contents, and FX Empire may receive compensation from third parties in connection with the content. FX Empire does not endorse any third party or recommends using any third party's services, and does not assume responsibility for your use of any such third party's website or services.FX Empire and its employees, officers, subsidiaries and associates, are not liable nor shall they be held liable for any loss or damage resulting from your use of the website or reliance on the information provided on this website.
RISK DISCLAIMER
This website includes information about cryptocurrencies, contracts for difference (CFDs) and other financial instruments, and about brokers, exchanges and other entities trading in such instruments. Both cryptocurrencies and CFDs are complex instruments and come with a high risk of losing money. You should carefully consider whether you understand how these instruments work and whether you can afford to take the high risk of losing your money.FX Empire encourages you to perform your own research before making any investment decision, and to avoid investing in any financial instrument which you do not fully understand how it works and what are the risks involved.
VOLG ONS