broker

IQOption review en ervaringen 2022

DoorUpdated:
FX Empire sticks to a strict review standards.Learn how we make moneyandour review methodology.

IQ Option is een online handelsplatform in binaire opties, opgericht in 2013. Het platform is eigendom van en wordt beheerd door een Cypriotische investeringsfirma (CIF), IQ Option Europe Ltd genaamd, een gereguleerde entiteit. Sinds IQ Option zijn operatie in 2013 startte, heeft de broker het in die paar jaar klaargespeeld om zich te onderscheiden van andere brokers in binaire opties in de branche.
Het meest in het oog springende verschil is he

IQOption Main Features
☑️
Reglement
CySEC (Cyprus)
️🗺
Supported Languages
Spaans, Duits, Frans, Arabisch, Russisch, Portugees, Hindi, Chinees, Italiaans, Litouws, Oekraïens, Urdu, Thai, Turks, Azerbeidzjaans
💰
Products
Crypto, Valuta, Commodities, Turbocertificaten (CFD's), Indexen, Trackers (ETF's) , Aandelen, Opties
️💵
Min deposito
$10
💹
Maximale Leverage
1:30 (CySEC)
🖥
Tradingbureau Type
Dealing Desk, Marktmaker
See More
Check if...
unknownIQOption accepts clients from your country:
Choose your country:

Your capital is at risk

IQOption Full Review

IQ Option Recensie

IQ Option is een online handelsplatform in binaire opties, opgericht in 2013. Het platform is eigendom van en wordt beheerd door een Cypriotische investeringsfirma (CIF), IQ Option Europe Ltd genaamd, een gereguleerde entiteit. Sinds IQ Option zijn operatie in 2013 startte, heeft de broker het in die paar jaar klaargespeeld om zich te onderscheiden van andere brokers in binaire opties in de branche.

Het meest in het oog springende verschil is het propriëtaire handelsplatform in binaire opties van IQ Option. IQ Option heeft, in plaats van te kiezen voor een white labeled handelsplatform geleverd door een externe leverancier in online handelsoplossingen, zelf een handelsplatform ontwikkeld. Dat platform is speciaal ontworpen om te voldoen aan de behoeften van hun handelaren. Zo is het platform van IQ Option bijvoorbeeld geïntegreerd met een geavanceerd grafiekpakket en een breed scala aan vooraf geladen technische indicatoren, zoals Bollinger Bands, Moving Average, RSI en MACD.

Een andere factor waardoor IQ Option extreem aantrekkelijk is voor handelaren in binaire opties is hun lage minimum deposito-eis. Door de deposito-eis vast te stellen op $ 10,-, heeft IQ Option online handelen daadwerkelijk voor iedereen betaalbaar gemaakt. En dan is er nog de voorziening van een gratis demorekening, waarop potentiële cliënten van IQ Option kunnen intekenen. Zij kunnen deze rekening benutten om de diensten die IQ Option aanbiedt te testen zonder dat ze al meteen hun geld riskeren. Demorekeningen worden meestal niet aangeboden door brokers in binaire opties. Dit is dus echt een pluspunt.

IQ Option Videorecensie

IQ Option Regelgeving

Zoals al eerdergenoemd, is IQ Option een gereguleerde broker door zijn holdingmaatschappij IQ Option Europe. Hierdoor is de broker geautoriseerd om binnen vrijwel de gehele Eurozone handel te drijven.

IQ Option Betrouwbaarheid

IQ Option wordt door velen in de online handelsgemeenschap beschouwd als een van de meest betrouwbare brokers in binaire opties in de branche. IQ Option heeft zich gedurende de afgelopen 4 jaar enorm ingespannen om voor zijn cliënten een bevredigende handelservaring te creëren, tijdens het handelen in binaire opties via hun handelsplatform.

Het feit dat IQ Option gereguleerd is, is een andere indicatie van de betrouwbaarheid van deze broker in binaire opties. Als gereguleerde broker is IQ Option juridisch verplicht om te participeren in een beheerd “Investors Compensation Scheme”, opgestelde richtlijnen inzake beleggingscompensatiestelsels. In het geval dat IQ Option wordt geconfronteerd met solvabiliteitsproblemen en niet meer in staat is om zijn contractuele verplichtingen na te komen, kunnen handelaren bij IQ Option een compensatieclaim indienen.

IQ Option is in de financiële branche ook breed geaccepteerd als zijnde een betrouwbare broker. De talloze prijzen en de erkenning die de broker de afgelopen jaren hebben gekregen, zijn allen bewijs van de betrouwbaarheid van IQ Option. In 2015 werd IQ Option bijvoorbeeld door Global Banking & Finance Review uitgeroepen tot “Best Binary Option Broker Europe 2015”, en ontvingen ze een vergelijkbare prijs van FX Report Awards (Best Binary Options Broker).

IQ Option Handelsplatformen

In tegenstelling tot de meeste brokers in binaire opties in de branche, maakt IQ Option gebruik van een propriëtair handelsplatform, dat speciaal werd ontwikkeld om in de behoeften van zijn cliënten te voorzien. In december 2015, lanceerden ze de nieuwste versie van hun handelsplatform, het IQ Option 4.0-platform. De doelstelling van de upgrade van het platform was om een naadloze handelservaring voor hun binaire handelaren te creëren. Een van de nieuwe functies, die het 4.0-platform biedt is bijvoorbeeld dat handelaren hun marktanalyse kunnen uitbreiden naar een tijdsbestek van 1 maand met behulp van kaarsgrafieken. Bovendien heeft IQ Option 2 extra jaren aan prijsquotes toegevoegd aan hun historische prijsdatabase, zodat handelaren de beschikking hebben over een breder spectrum aan historische prijsdata bij het nemen van handelsbeslissingen.

Andere vooruitstrevende handelsfuncties, die u kunt vinden op het IQ Option 4.0-platform zijn o.a. de toevoeging van diverse nieuwe technische indicatoren, zoals de Awesome Oscillator, Stochastic Oscillator, MACD en Parabolic SAR. Deze nieuwe toevoegingen zullen zeker bijdragen aan het verbeteren van de marktanalyses van handelaren die gebruikmaken van het handelsplatform van IQ Option.

Mobiel handelen

Voor handelaren die veelvuldig onderweg zijn, biedt IQ Option ook mobiele versies van zijn onlangs geïntroduceerde handelsplatform. De mobiele handelsapps kunnen worden gedownload via de Google Play Store en Apples App Store. Gebaseerd op de ranglijst van de Apple App Store, staat de mobiele app van IQ Option in veel landen goed aangeschreven.

IQ Option Handelstypes/Instrumenten

Op het gebied van beschikbare activa, biedt IQ Option veel verschillende soorten activa om uit te kiezen:

 • Major- & minor-forexparen
 • VS-aandelen
 • Eurozone & wereldwijde aandelen
 • Wereldwijde indexen
 • Grondstoffen

Deze verschillende types activa zijn beschikbaar om mee te handelen met de klassieke Call-put-opties (koop-/verkoopopties), binaire opties of als turbo-optie. De verschillen tussen deze 3 optietypes zijn:

 • Turbo-opties – aflooptijd is minder dan 5 minuten
 • Binaire opties – aflooptijd vanaf 15 minuten
 • Klassieke opties – opties met ongelimiteerde winstgevendheid

IQ Option Rekeningsoorten

IQ Option biedt zijn handelaren 3 verschillende soorten handelsrekeningen.

 • Standaardhandelsrekening
 • Vip-handelsrekening
 • Demorekening

Standaardrekening

Voor de Standaardhandelsrekening is een minimumdeposito van slechts $ 10,- vereist. Met deze rekening hebben handelaren toegang tot alle beschikbare handelsinstrumenten en kunnen ze meedoen aan de wekelijkse toernooien die IQ Option organiseert.

Vip Handelsrekening

Voor handelaren die prijs stellen op extra service, is er de mogelijkheid van een vip-handelsrekening. Voor de vip-rekening is een minimumdeposito van $ 3.000,- vereist en dit geeft vip-rekeninghouders toegang tot aanvullende handelsvoordelen, zoals:

 • 3%* extra uitbetaling
 • Persoonlijke manager
 • Gratis entree bij toernooien

*Gecrediteerd bedrag op rekening bij een succesvolle transactie. Vip-cliënten ontvangen extra uitbetalingen op sommige activa.

Demorekening

De demorekening is gratis toegankelijk en handelaren hoeven zich hiervoor alleen maar bij IQ Option te registreren. Registratie is een eenvoudig en snel proces, dat kan worden doorlopen door het invullen van het registratieformulier en dat in te sturen naar IQ Option of door eenvoudigweg in te loggen bij IQ Option met uw Facebook-account. Zodra u bent ingelogd op uw demohandelsrekening, ontvangt u $ 1.000,- aan virtueel geld waarmee u kunt oefenen in handelen.

IQ Option Commissies & Uitbetalingen

IQ Option berekent, net als alle andere brokers in binaire opties, geen commissie op transacties die worden uitgevoerd via het handelsplatform van IQ Option. Wat handelaren verdienen op hun investeringen hangt voor een groot deel af van het type activa waarin gehandeld wordt.

IQ Option opties voor stortingen & opnames

Deposito’s kunnen bij IQ Option worden gestort via diverse methodes, zoals creditcards, eWallets en bankoverschrijvingen. Alle belangrijke creditcards, zoals VISA, MasterCard en Diners worden door IQ Option geaccepteerd. Enkele van de ondersteunde eWallets zijn o.a. Neteller, Skrill en WebMoney.

Voor opnames, zijn de gebruikte methodes dezelfde als die voor de deposito’s. IQ Option legt geen minimum opnamebedrag op. Het verwerken van een opname-aanvraag gebeurt normaal gesproken binnen 24 uur. Het moet echter gezegd worden dat het tot 7 dagen kan duren voordat het volledige opnameproces is afgehandeld.

IQ Option Promoties

IQ Option houdt regelmatig handelstoernooien waar handelaren gratis of voor een kleine inschrijvingsfee aan mee kunnen doen. Afhankelijk van het type toernooi, kunnen de cashprijzen variëren van $ 100,- tot wel bijna $ 100.000,-.

IQ Option Klantenservice

De klantenservice van IQ Option is 24 uur per dag beschikbaar, 5 dagen per week. Live chat ondersteuning wordt aangeboden aan alle IQ Option-cliënten die fondsen op hun handelsrekening hebben gestort. IQ Option moet bovendien worden geprezen voor de ondersteuning van hun website in een tiental verschillende talen voor niet-Engelstalige handelaren.

* IQ Option accepteert geen handelaren uit de volgende landen: Rusland, Japan, Turkije en Frankrijk.

Voor & Nadelen van IQ Option

Voordelen

 • 24/7-klantenservice
 • Hoog rendement
 • Intuïtief handelsplatform
 • Reguliere toernooien.
 • Gereguleerde broker

Nadelen

 • Accepteren geen handelaren uit de volgende landen: Rusland, Japan, Turkije en Frankrijk.
 • Live chat-ondersteuning alleen beschikbaar voor houders van een echte rekening.

IQ Option Q&A (Vraag & aanbod)

 • Is IQ Option gereguleerd?

Ja. IQ Option is gereguleerd in 2 verschillende jurisdicties.

 • Hoe veilig is IQ Option – Is IQ Option oplichterij?

Behalve dat ze gehouden zijn te voldoen aan alle wettelijke eisen, neemt IQ Option ook strenge maatregelen om de integriteit van de persoonlijke en financiële informatie van zijn cliënten te beschermen. Al het internetverkeer tussen de computer van de handelaar en de servers van IQ Option wordt versleuteld met behulp van SSL-technologie om ongeautoriseerde inmenging tegen te gaan.

 • Waar is IQ Option gevestigd?

Voor IQ Option Europe, is het kantoor gevestigd op Cyprus in het Yiannis Nicolaides Business Center, Agiou Athanasiou Avenue 33, 4102, Limasol. Voor IQ Option Ltd, is het geregistreerde kantoor gevestigd in Global Gateway 8, Rue de la Perle, Providence, Mahé, Seychellen.

 • Hoe verdient IQ Option zijn geld?

Als broker in binaire opties verdient IQ Option zijn geld door het innen van het verschil tussen de betaalde premies aan beide zijden van de binaire transactie.

 • Hoe kunt u geld storten op een IQ Option-rekening?

Om geld op een IQ Option-handelsrekening te storten, kunt u gebruik maken van uw credit-/debitcards, eWallets en bankoverschrijvingen.

 • Hoe kunt u geld opnemen bij IQ Option?

Opname van fondsen kunnen bij IQ Option worden gedaan via creditcards, eWallets en bankoverschrijvingen.

 • Hoe opent u een rekening bij IQ Option?

Om een rekening te openen bij IQ Option, kunt u zich aanmelden door een registratieformulier in te vullen of door in te loggen bij IQ Option met uw Facebookaccount. Zodra u een rekening heeft geopend, moet u uw identiteit verifiëren.

 • Is IQ Option betrouwbaar?

Ja. Met zijn gereguleerde status en talloze prestatie- en erkenningsprijzen, in de loop der jaren gewonnen, heeft IQ Option de online handelsgemeenschap laten zien dat ze betrouwbaar zijn.

 • Gebruikt IQ Option MetaTrader?

Nee. IQ Option maakt geen gebruik van het MetaTrader-handelsplatform. In plaats daarvan gebruikt het een propriëtair handelsplatform, dat speciaal werd ontwikkeld om te voorzien in de behoeften van cliënten op het gebied van binair beleggen.

Conclusie

IQ Option heeft, tussen al die gevestigde brokers in binaire opties, bewezen dat ze boven de anderen uitsteken. Hun propriëtaire handelsplatform is uniek en makkelijk te gebruiken. Het is ook een van de meest geavanceerde binaire handelsplatformen, beschikbaar in de handelsindustrie van de binaire opties. Met zijn lage deposito-eisen en geregelde toernooien, is IQ Option waarschijnlijk een van de beste ‘waar voor je geld’ brokers voor elke handelaar.

* Algemene risicowaarschuwing: De financiële producten die door dit bedrijf worden aangeboden, brengen een hoog risico met zich mee en kunnen resulteren in het verlies van al uw fondsen. U moet geen geld investeren als u zich het verlies daarvan niet kunt veroorloven.

broker

Your capital is at risk

See IQOption Full Information
Broker General Information
Handelskenmerken
Other Details
Hoofdkantoor land:
Cyprus
Jaar van oprichting
2013
Reglement
CySEC (Cyprus)
Publiekelijk verhandeld
Nee
Aantal medewerkers
200+
Tradingbureau Type
Dealing Desk, Marktmaker
Handelsplatformen
Proprietary
Landen met beperkingen
Verenigde Staten, Russische Federatie, België, Turkije, Japan, Australië, Canada, Palestine, Syrië, Letland, Israël , Iran, Noord-Korea, Soedan
Supported Languages
Spaans, Duits, Frans, Arabisch, Russisch, Portugees, Hindi, Chinees, Italiaans, Litouws, Oekraïens, Urdu, Thai, Turks, Azerbeidzjaans
Min deposito
$10
Maximale Leverage
1:30 (CySEC)
Deposito-opties
Bankoverschrijving, Creditcard, PayPal, Cryptovaluta, Skrill, Neteller, Moneybookers, Webmoney, QIWI
Opnameopties
Bankoverschrijving, Creditcard, Skrill, Neteller, Webmoney, Moneybookers, QIWI
Cryptovaluta
Bitcoin
Vaste spreads
Ja
Commissie op beleggingen
Ja
Products
Crypto, Valuta, Commodities, Turbocertificaten (CFD's), Indexen, Trackers (ETF's) , Aandelen, Opties
Minirekening
Nee
Premierekening
Ja
Demorekening
Ja
Islamitische rekening
Ja
Gescheiden rekening
Nee
Beheerde rekening
Nee
Institutionele Rekening
Nee
icon

Handel met een gereguleerde broker

BELANGRIJKE DISCLAIMERS
De inhoud op de website omvat algemeen nieuws en publicaties, onze persoonlijke analyse en meningen, en inhoud geleverd door derden, die alleen bedoeld is voor educatieve en onderzoeksdoeleinden. Het vormt geen, en mag niet worden gelezen als, een aanbeveling of advies om welke actie dan ook te ondernemen, inclusief het doen van een investering of het kopen van een product. Bij het nemen van een financiële beslissing dient u uw eigen due diligence-controles uit te voeren, uw eigen discretie te gebruiken en uw bekwame adviseurs te raadplegen. De inhoud van de website is niet persoonlijk aan u gericht en we houden geen rekening met uw financiële situatie of behoeften. De informatie op deze website wordt niet noodzakelijk in realtime verstrekt en is ook niet noodzakelijkerwijs nauwkeurig. De prijzen die hierin worden vermeld, kunnen worden verstrekt door marketmakers en niet door beurzen. Elke handelsbeslissing of andere financiële beslissing die u neemt, valt onder uw volledige verantwoordelijkheid en u mag niet vertrouwen op enige informatie die via de website wordt verstrekt. FX Empire biedt geen enkele garantie met betrekking tot de informatie op de website en is niet verantwoordelijk voor eventuele handelsverliezen die u zou kunnen lijden als gevolg van het gebruik van enige informatie op de website. De website kan advertenties en andere promotionele inhoud bevatten , en FX Empire kan in verband met de inhoud een vergoeding ontvangen van derden. FX Empire onderschrijft geen derde partij of beveelt het gebruik van diensten van derden aan, en aanvaardt geen verantwoordelijkheid voor uw gebruik van de website of diensten van dergelijke derden. FX Empire en haar werknemers, functionarissen, dochterondernemingen en partners zijn niet aansprakelijk en zullen niet aansprakelijk zij kunnen aansprakelijk worden gesteld voor enig verlies of enige schade als gevolg van uw gebruik van de website of vertrouwen op de informatie op deze website.
RISK DISCLAIMERS
Deze website bevat informatie over cryptocurrencies, contracten voor verschil (CFD's) en andere financiële instrumenten, en over makelaars, beurzen en andere entiteiten die in dergelijke instrumenten handelen. Zowel cryptocurrencies als CFD's zijn complexe instrumenten en lopen een hoog risico om geld te verliezen. U dient zorgvuldig te overwegen of u begrijpt hoe deze instrumenten werken en of u het zich kunt veroorloven het hoge risico te nemen uw geld te verliezen. FX Empire moedigt u aan om uw eigen onderzoek uit te voeren voordat u een investeringsbeslissing neemt, en om te voorkomen dat u investeert in een financieel instrument dat je begrijpt niet helemaal hoe het werkt en wat de risico's zijn.